Buyback auto: O soluție inteligentă pentru schimbarea mașinii

buyback auto

Ai auzit cu siguranţă de buy back, un program foarte popular când vine vorba despre electronice şi electrocasnice, telefoane şi tablete. Dai la schimb vechiul produs şi primeşti o reducere pentru un produs nou, mult mai performant decât cel vechi. E un sistem simplu şi foarte eficient, avantajos şi pentru comerciant, dar şi pentru cumpărători.

Dar ştiai că acelaşi program există şi pentru maşini? Buy back-ul auto este cea mai simplă soluţie pentru a urca la volanul unei maşini noi şi puternice de la dealerul favorit fără să mai treci prin procesul de vânzare şi de căutare a unor cumpărători.

Programele de buyback auto au început să fie din ce în ce mai populare din 2009, oferind confort şi siguranţa şoferilor care îşi doreau o maşină nouă, dar nu aveau suficienţi bani să îşi cumpere una. Practic maşina veche devine avans pentru maşina nouă şi aşa ajungi să fii la volanul unei maşini moderne, mai puternice şi mai sigure decât vechiul autoturism.

Spre deosebire de trade-in, unde puteai să vinzi maşina în orice moment, ţinând cont de factori precum vârsta, kilometraj, valoarea de piaţă, la buy back ai o anumită perioadă impusă de dealer în care poţi returna maşina. Suma de bani pe care o vei primi pe vechea maşină depinde de aceiaşi factori enumeraţi anterior, ca la trade-in.

De obicei se poate apela la acest program la dealeri, se primeşte uneori şi o asigurare mai mare când se cumpără o maşină nouă prin buy back.

Avantajele majore ale buy back-ului

Buy back-ul auto are o serie de avantaje de care se pot bucura toţi cei care caută să îşi cumpere o maşină nouă cât mai repede. Pe deoparte, şoferii au acces la cele mai noi modele de la dealeri şi vor conduce maşini moderne, de ultima generaţie, renunţând la vechile autoturisme şi la repararea lor. Decizia de cumpărare se ia mai uşor când ştii că poţi valorifica vechea maşina rapid şi nu mai pierzi timpul cu vânzarea ei, preţurile obţinute sunt mai bune de multe ori, ai flexibilitate mai mare prin buyback auto.

Se evită şi deprecierea imediată a maşinii, reuşeşti să dai maşina veche cât încă mai e valoroasă şi poate să fie valorificată mai departe şi de dealeri. Important este de reţinut că maşina veche va fi cumpărată prin buy back de acelaşi dealer care a vândut-o în general.

Câştigi timpi important pentru că nu mai e nevoie de acte şi documente pentru radiere, vânzare când te decizi să apelezi la buyback auto. Evaluarea maşinii şi costurile sale revin în grija dealerilor auto care îţi oferă programul de buy back, vechea maşină e folosită până când sunt gata toate actele pentru noua maşină.

Ai în permanenţă asistenţă de specialitate şi profesionişti cu experienţă în buyback auto, care îţi vor răspunde la orice fel de nelămuriri şi îţi vor asigura un proces de buy back pentru vechea maşină cât mai simplu. Primeşti mereu preţul corect în funcţie de valoarea reală a maşinii şi de rezultatele evaluărilor obiective făcute la dealeri, te bucuri de cele mai avantajoase condiţii de buy back şi ai de fiecare dată o gamă variată de maşini din care poţi alege.

Evaluarea maşinii. Criterii importante

Cum ştie dealerul auto ce valoare să ofere pentru vechea maşină? Există o serie de criterii clare şi obiective pe care le aplică orice dealer ce are şi program buy back.

Prima dată se va uita la aspectul vizual general al maşinii. După inspecţia vizuală urmează constatarea defectelor tehnice, cu ajutorul mecanicilor cu experienţă. Se ia în considerare şi istoricul de service, ce revizii şi reparaţii a avut maşina, câte astfel de intervenţii au fost, dar şi kilometrajul real, istoricul proprietarilor, de când a fost înmatriculată maşina. Nu sunt uitate nici dotările, vechimea maşinii, motorizarea, riscul de piaţă, deprecierea şi rapiditatea deprecierii într-un orizont temporal.

De reţinut un aspect foarte important: procesul de buyback auto se poate aplica şi pentru maşinile în leasing, se poate returna fără probleme maşina la dealerul auto de unde ai luat-o iniţial. Oricând maşina veche poate fi cu titlu de avans pentru finanţări prin leasing auto, însă nu te opreşte nimeni să foloseşti suma primită prin programul buyback auto ca să îţi cumperi maşina din resurse proprii, pe cont propriu.

Buy back-ul auto este o soluţie inteligentă pentru schimbarea maşinii atât timp cât ştii să îţi alegi dealerul care te va ajuta cu programul buy back şi îţi cunoşti şi valoarea maşinii, valoarea sa de piaţă. Oricum dealerul va încerca să îţi ofere un preţ apropiat de cel real, nu întotdeauna unul la care te aştepţi tu, cât mai mare.

Prin buyback auto eşti cu un pas mai aproape de a conduce o maşină pe care ţi-ai dorit-o de multă vreme fără să faci sacrificii financiare foarte mari. Cu banii rămaşi poţi să îţi îmbunătăţeşti noua maşină şi să investeşti în accesorii sau în servicii premium pentru întreţinerea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *